Вести

Održano Google predavanje bivšeg studenta RAF-a

U petak, 3. novembra, na Računarskom fakultetu održano je predavanje bivšeg studenata RAF-a, a danas zaposlenog u kompaniji {xa}Google{/xa}, Filipa Stanisavljevića. Predavanju na temu {xa}"Writing code at Google"{/xa} prisustvovao je veliki broj studenata. Prisutni su iz prve ruke imali prilike da čuju više o alatima i metodama razvoja softvera koje ova kompanija primenjuje u svakodnevnom poslovanju. Osim o stručnoj tematici studenti su više saznali o iskustvima zaposlenih i samom procesu selekcije pri zapošljavanju u prestižnoj internacionalnoj kompaniji. U sklopu predavanja troje studenata RAF-a podelili su svoja iskustva sa Google praksi sa kojih su se nedavno vratili. Fotografije sa predavanja dostupne su u galeriji.

Опширније...

Dodela diploma RAF-ovcima

Godišnja svečanost dodele diploma studentima Računarskog fakulteta održana je u Pres centru u Beogradu. Diplome su dodeljene za završene osnovne akademske, strukovne i master studije, a svečanosti su prisustovali Gordana Vukelić, rektor Univerziteta Union, i Zoran Fidanovski, prodekan RAF-a. Pored diplomaca, posebno su istaknuti naši takmičari koji nas predstavljaju na informatičkim takmičenjima, a pojedinima su dodeljene pohvalnice i knjige.

Опширније...

Google predavanje “Life of a Software Engineer”

U petak, 4. novembra, na Računarskom fakultetu održano je predavanje dvojice bivših studenata RAF-a, a danas zaposlenih u kompaniji {xa}Google{/xa}, Filipa Stanisavljevića i Miloša Stankovića. Predavanju na temu {xa}"Life of a Software Engineer"{/xa} prisustvovao je veliki broj studenata, a osim o stručnoj tematici studenti su više saznali o iskustvima zaposlenih i samom procesu selekcije pri zapošljavanju u prestižnoj internacionalnoj kompaniji. Fotografije sa ovog događaja dostupne su u galeriji.

Опширније...

Slavko Fodor o svom radu u Facebook-u sa studentima RAF-a

Slavko Fodor, diplomac RAF-a, družio se sa našim studentima i pričao o svom iskustvu u Americi. Fodor je govorio o svom radnom iskustvu u središtu kompanije {xa}Facebook{/xa}, kako izgleda raditi za jednu od najvećih {xa}IT{/xa} kompanija, koje tehnologije se tamo koriste i koja su bila njegova zaduženja. Pored profesionalne strane, studente je zanimao i njegov lični utisak o Americi, razlozi zašto se vratio u Srbiju i planovi za dalje. Slavko je najavio da će od sledećeg semestra studenti moći češće da ga viđaju na RAF-u, jer će voditi jednu od sekcija koja će se baviti softverskim inženjerstvom. Kako je izgledalo druženje sa Slavkom, možete videti u galeriji.

Опширније...

Nordeus predavanje na RAF-u

Predavanje kompanije {xa}Nordeus{/xa} održano je u utorak 09. februara na Računarskom fakultetu , a predavač je bio naš bivši student koji je zaposlen u {xa}Nordeus{/xa}-u, Miloš Milošević. Kompanija je organizovala tromesečnu stručnu praksu za studente završnih godina zainteresovanih za {xa}Data Science{/xa} oblast. Cilj predavanja bio je da se studentima približi rad {xa}Analitycs{/xa} tima i njihova uloga u procesu razvoja igara.

Опширније...