Вести

Окупљање алумнија на Рачунарском факултету

Док се Београд ужурбано припрема за дочек Нове 2020. године Рачунарски факултет је спремно и са великом радошћу дочекао окупљање бивших студената. Скуп под називом "Рачунарски факултет кроз каријере алумнија" одржан је у четвртак 26. децембра 2019. Велики број бивших студената, а било је оних из прве РАФ-ове генерације, окупило се на Рачунарском факултету да размене своја пословна искуства са деканом, бившим професорима и колегама.

Сви они имају веома успешне каријере, углавном у IT области, а многи од њих су после завршеног Рачунарског факултета своје каријере наставили у иностранству. Не кријући задовољство због поновног сусрета са бившим студентима, декан Рачунарског факултета др Стеван Милинковић поздравио је све окупљене и захвалио што су издвојили време за овај сусрет: "Драго ми је што смо се окупили. Идеја је да се видимо бар једном годишње, а можда и чешће. Желимо да чујемо од вас где сте и шта радите, какву и колику улогу у томе има РАФ. Исто тако представићемо шта се то променило од када сте ви завршили РАФ, упутићемо вас у пројекте које смо покренули на пољу вештачке интелигенције. Овим путем хоћу да вас позовем да се јавите РАФ-у шта год да радите, нама ће бити интересантно".

Опширније...

Рачунарски факултет испратио још једну генерацију дипломаца

Рачунарски факултет у Београду испратио је још једну генерацију дипломаца. На свечаној додели диплома која је уприличена 29. новембра 2019. године Рачунарки факултет пожелео је својим дипломцима успешне каријере, али и да се њихова веза са Рачунарским факултетом никада не прекине. Присутне је поздравио продекан Рачунарског факултета Душан Вујошевић: "Желим свима да честитам. Знам колико труда стоји иза вас, да пут није био лак и зато свака част. Желим вам да у даљој каријери нађете послове који вам одговарају. волео бих да останемо у контакту. Пратите наш сајт, долазите на факултет да наставимо да размењујемо знања и искуства. Увек сте добро дошли."

Опширније...

Мајска додела диплома на Рачунарском факултету

Рачунарски факултет у Београду изнедрио је још једну генерацију дипломаца. Са свечане доделе која је уприличена на Рачунарском факултету 28. маја 2019. године, са дипломама академских студија изашли су : Татјана Милановић, Алекса Матовић, Андреј Караџић, Петар Милановић, Коста Јевтић, Никола Антић, Михаило Радовић, Урош Живаљевић.

Са дипломама струковних студија изашли су : Иван Јанковски, Марко Глишић, Мартина Јевремовић, Михаило Веселиновић, Миодраг Павличек, Марија Живковић, Никола Влаховић, а са дипломама <и>мастер студија изашли су: Дејан Брдарески и Немања Жиројевић. Рачунарски факултет пожелео је својим дипломцима пуно успеха у животу и раду, али и да се њихова веза и сарадња са Рачунарским факултетом никако не прекине завршетком студија. Честитамо свим нашим дипломцима!

Опширније...

Славко Фодор, бивши студент РАФ-а о раду у Facebook-у

У дневном листу Блиц објављен је интервју са истакнутим IТ стручњаком и бившим студентом Рачунарског факултета Славком Фодором. Славко је неколико година провео радећи у Фејсбуку, а онда одлучио да се врати у Србију.

"Славко је имао посао у Фејсбуку, хвалио га је и Закереберг, а онда се вратио у Београд да оствари свој дечачки сан" гласи назив објављеног текста који можете прочитати ОВДЕ.

Опширније...

Одржана додела диплома и промоција доктораната на РАФ-у

Свечаност промоције доктораната и доделе диплома студентима Рачунарског факултета одржана је 29. новембра у Прес центру у Београду. Имали смо част да промовишемо докторе наука Рачунарског факултета Јовану Божић и Селену Вукотић. Осим докторантима дипломе су додељене за завршене основне академске, струковне и мастер студије, а присутнима су се обратили проф. др Гордана Вукелић, ректор Универзитета Унион, проф. др Стеван Милинковић, декан, као и ментори проф. др Ђорђе Бабић и проф. др Десимир Вучић. Поред дипломаца, посебно су истакнути наши такмичари који нас представљају на информатичким такмичењима и студенти који су својим посебним залагањем допринели развоју факултета, те су им овом приликом додељене похвалнице и књиге.

Опширније...